Wij verwelkomen u graag bij onze tandarts voor kinderen in Alkmaar

Onze specialisten staan klaar voor u en uw gezin op het gebied van tand- en mondheelkunde. Wij zorgen ervoor dat uw glimlach weer kan stralen en dat het gehele gezin het bezoek aan onze praktijk als prettig ervaart. Wij zijn gespecialiseerd in het herstellen van uw gebit, esthetische tandheelkunde, bleken en kindvriendelijke tandheelkunde. Door constante scholing kunnen wij de beste technieken toepassen en zorgen wij ervoor dat het gebit van u, uw kind of tiener op de beste manier wordt behandeld. Wij kijken verder als het gaat om duurzaam herstel en het behoud van het gebit op lange termijn. Jullie gebit is namelijk onze prioriteit!

Onze behandeling van kinderen 

Tandartspraktijk De Viaanse Molen - Dé kindvriendelijke tandarts in Alkmaar

In ons rustig ingerichte tandartspraktijk doen wij er alles aan om het als thuis te laten voelen. Een bezoek aan de tandarts of mondhygiënist kan namelijk best spannend zijn en wij wensen graag dat u niet alleen met een fris maar ook een goed gevoel onze praktijk weer verlaat. Hierdoor volgen wij regelmatig trainingen om de kinderen gerust te stellen en werken wij alleen met hoogwaardige materialen om de beste kwaliteit te kunnen leveren. Daarnaast is ons team erop getraind om professioneel te zijn en de kinderen te begeleiden door de sessies. De specialisten worden continu bijgeschoold waardoor zij zichzelf blijven ontwikkelen en up-to-date zijn van de beste technieken om u een ontspannen en plezierige beleving te bezorgen. 

Speelse kennismaking met de tandarts 

Het eerste bezoek aan de tandarts kan voor sommige kinderen een beetje spannend zijn. Dit is heel begrijpelijk en absoluut niet erg. Daarom zorgen wij ervoor om uw kind volledig te begeleiden op een speelse manier en stapsgewijs mee te nemen in het traject. Het is namelijk stap één dat uw kind op de hoogte wordt gehouden en niet met vragen komt te zitten. Door het gebruik van de juiste bewoordingen zorgen we ervoor dat het bezoek minder lading krijgt en bouwen we een band op door te vragen over hen, wie zijn ze, gaan ze al naar school, wat vinden ze leuk. Zo houden we ze betrokken en gemotiveerd voor het behouden van een mooie en gezonde glimlach.

Vlotte tandarts controle 

Onze planning is om de controles vlot en soepel te laten verlopen en tegelijkertijd de kinderen de juiste hoeveelheid aandacht te geven. Iedereen is natuurlijk verschillend en daarom is het begrijpelijk dat sommige cliëntjes meer begeleiding nodig hebben en hier stemmen wij gezamenlijk op af. Zo zorgen we voor minimale wachttijd en ervaren de kinderen ook een kort en plezierig bezoek aan de kindertandarts voor controle.

Preventie: beter voorkomen dan genezen 

Het staat natuurlijk voorop dat de kinderen leren hoe belangrijk het is om de tandjes te blijven poetsen en te verzorgen. Hierdoor beginnen wij al van jongs af aan met praktische tips en trucjes aanleren hoe zij dit op een goede en plezierige manier kunnen doen. Daarbij stimuleren wij ook de voortgang en bereiden we ze voor op het volgende bezoekje. Zo behouden we gezamenlijk een sterk en stralend gebit.  

Met spoed naar de kindertandarts 

Wanneer u met spoed behandeld moet worden of plotselinge acute pijn ervaart aan het gebit kan u dezelfde dag bij onze praktijk in Alkmaar terecht. Wij staan voor u klaar om de klachten zo snel mogelijk te verhelpen en in het geval van trauma kan u gelijk bij ons terecht. U kunt altijd bij ons terecht of telefonisch contact opnemen voor uw vragen. 

Maak op een speelse wijze kennis met de tandarts De Viaanse Molen

Inschrijven bij de tandarts 

U kan zich gemakkelijk aanmelden voor de jeugdtandarts De Viaanse Molen via onze eenvoudige overstapservice. U dient hier voor een formulier in te vullen zodat wij contact met u kunnen opnemen voor de eerste intake. Dit kan alleen voor u, maar ook gemakkelijk voor het hele gezin. De kinderen zitten namelijk inbegrepen bij uw basisverzekering.  

Eerste intake 

De eerste intake dient meer als een kennismaking. We willen u graag persoonlijk leren kennen en we zijn benieuwd naar uw wensen en wat u echt belangrijk vindt. Komt u alleen voor controle en is er vrijwel nooit wat aan de hand, of heeft u toch vaker meer aandacht nodig voor uw gebit? Of misschien heeft u zelfs wel cosmetische of functionele wensen voor uw mond. Daarom nemen wij de tijd voor u tijdens dit eerste bezoek. Wij luisteren naar u en aan de hand van een controle van uw mond en evt. aanvullend foto’s, maken wij een plan op maat. 

Wij zien uit naar de kennismaking en de mogelijkheid om u ook te helpen aan een gezond, mooi en sterk gebit! 

Kies voor gemak en de beste ervaring voor u en uw kinderen. Ga voor De Viaanse Molen, Dé kindvriendelijke tandarts in Alkmaar.

Hoe heeft u ons gevonden?