Op zoek naar een tandarts met een team van specialisten?

Alle disciplines onder één dak

Wij willen alleen de beste zorg voor u en daarom hebben wij diverse specialisten onder 1 dak.

Zo kunt u bij ons niet alleen terecht voor algemene tandheelkunde, maar kunnen wij u ook meer specialistische zorg bieden zoals moeilijke wortelkanaalbehandelingen, uitgebreide restauratieve behandeling van versleten tanden of hulp bij kaakgewrichtsklachten.

Maar ook het oog wil wat. Daarom luisteren wij naar uw cosmetische wensen wanneer u simpelweg gewoon wittere tanden of mooie tanden wil.

Alles over het gebit

Neem ook eens een kijkje op de website Allesoverhetgebit

Daar vindt u de laatste nieuwtjes, leuke weetjes en praktische informatie over mondzorg. 

Intake consult

Uw eerste bezoek aan onze praktijk. Voor velen best spannend, want de tandarts is vaak geen favoriete bezigheid voor de meeste mensen. Wij zien dit dan ook als een kennismaking van u met ons en ook wij leren u graag kennen. Want wat vindt u nu echt belangrijk? Komt u alleen voor controle en is er vrijwel nooit wat aan de hand, of heeft u toch vaker meer aandacht nodig voor uw gebit? Of misschien heeft u zelfs wel cosmetische of functionele wensen voor uw mond. Daarom nemen wij de tijd voor u tijdens dit eerste bezoek. Wij luisteren naar u en aan de hand van een controle van uw mond en evt. aanvullend foto’s, maken wij een plan op maat.

Halfjaarlijkse controle

Wij zien u graag tweemaal, maar tenminste éénmaal per jaar voor controle. Zo kunnen wij onze verplichting als zorgverlener nakomen, want voorkomen is immers beter dan genezen. Mocht er onverhoopt toch wat gebeuren, dan mag u altijd bellen en komt u voor een incidenteel consult.

Kinderen zien we graag tenminste tweemaal per jaar, want ze gaan door een hoop veranderingen in hun gebit. Ze krijgen dan soms ook een fluoridebehandeling op advies van het Ivoren Kruis.

Gebitsreiniging

Last van tandsteen, onfrisse geurtjes uit uw mond of terugtrekkend of zelfs ontstoken tandvlees? De mondhygiënist kan u helpen uw mond gezond en uw tanden mooi te houden. Ze verwijderd tandsteen en helpt u, zodat u thuis uw mond optimaal kunt verzorgen. U bent zelf immers de beste verzorger van uw mond.

Vullingen

Het witte composiet, is uitstekend geschikt omdat niet alleen gaatjes, maar ook afgebroken tanden weer mooi te maken. Vaak zie je hier helemaal niks meer van! Daarnaast kunnen we versleten of afgebroken tanden hiermee herstellen, zodat u (weer) mooie tanden heeft. We vullen niet meer met de grijze amalgaamvullingen.

Mooie tanden

Het oog wil ook wat. Bent u ontevreden met uw tanden, omdat ze scheef staan, ze zijn verkleurd of beschadigd en wilt u daarom graag de kleur, vorm of grootte van uw tanden aangepast? En wilt u niet te lang wachten voor u het resultaat ziet? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een beugel is prijzig en het duurt lang voordat je resultaat ziet. Ook kronen zijn niet voor ieders portemonnee en ook lang niet altijd geschikt.

Wij zijn zeer kundig in het maken van mooie tanden m.b.v. witte vullingen (composiet). Bent u aanvullend verzekerd voor de tandarts? Dan wordt zeker (een deel) van deze behandeling gewoon vergoed!

Bleken

Wist u dat alleen de tandarts nog mag bleken? Waterstofperoxide is immers de enige echt werkende component voor langdurig witte tanden en alleen de tandarts mag dit nog gebruiken. Toch komt u nog regelmatig aanbieders tegen die tanden bleken, maar die niks met tandheelkunde te maken hebben. Alleen wij weten genoeg over tanden om effectief, maar vooral ook veilig te kunnen bleken.

Wij maken daarom ook geen gebruik van bleken aan de stoel. Dit is een snelle methode met snel resultaat. Echter het resultaat loopt ook snel terug en de tanden worden heel erg gevoelig.

Wij bleken op twee efficiënte en veilige manieren:

  1. To Go: kant-en-klare gebitjes met bleekmiddel er al in, die u direct in kunt doen en passend kan maken aan uw gebit. Wanneer u voor 1-2 tinten lichter wilt gaan en rechte tanden heeft kan deze goedkopere methode erg geschikt zijn.
  2. Thuisbleekmethode: Wij maken persoonlijke bleekbitjes op maat voor u, die u jarenlang kunt blijven gebruiken. Initieel een investering, maar op lange termijn zeer kostenefficiënt. De bleek zelf is immers niet zo duur. U brengt deze zelf in de bitjes aan en draagt ze gedurende 5-10 nachten, naar gelang de wens en het resultaat.

Let op, dit betreft een cosmetische behandeling, zonder zorgnoodzaak en wordt daarom niet door uw zorgverzekeraar vergoed! Alleen als u door een wortelkanaalbehandeling of klap tegen uw tand een verkleurde tand heeft, kan deze van binnen worden gebleekt en deze behandeling wordt vaak wel vergoed.

Kronen en bruggen

Wanneer een tand of kies door de tijd heen zeer beschadigd is geraakt en er reeds meerdere malen grote vullingen zijn gemaakt, wordt vaak besloten het element ‘in te pakken’ d.m.v. een kroon. Vaak is het namelijk niet meer mogelijk een goed sluitende vulling te maken of komt de reinigbaarheid van de kies ernstig in het geding wanneer nog wordt besloten te vullen. Voor langdurig behoud van het element wordt dan gekozen voor een kroon. Ook bij elementen die een wortelkanaalbehandeling hebben gehad en daardoor verzwakt zijn, wordt vaak gekozen om een kroon te plaatsen.

Wanneer u een tand of kies mist, kunnen we deze met een brug vervangen. Dit zijn meerdere kronen aan elkaar, waarbij aan de uiteinden de kronen steunen op bestaande tanden of kiezen en de missende tand of kies in de vorm van een kroon er tussenin hangt boven het tandvlees.

Vroeger werden kronen en bruggen vaak van goud, of van goud met porselein erop gemaakt. Tegenwoordig kunnen we van volledig porselein esthetisch zeer fraaie kronen en bruggen maken. Geen donkere randjes dus meer.

Implantaat

Wanneer u een tand of kies mist, kan deze ook vervangen d.m.v. een implantaat. Dit is een schroef die in uw boven- of onderkaak wordt geschroefd en onder het tandvlees komt te liggen. Bovenop deze schroef kunnen wij een kroon plaatsen. Het is ook mogelijk meerdere implantaten met elkaar te verbinden en hier een brug op te maken. Het implantaat wordt door een implantoloog geplaatst. Dit specialisme hebben wij niet binnen onze praktijk, dus hiervoor wordt u verwezen naar het ziekenhuis of naar een gespecialiseerde kliniek in de buurt. Wij maken wel zelf de kroon of brug op het implantaat voor u.

Wortelkanaalbehandeling

Een behandeling waar u waarschijnlijk de kriebels van krijgt, omdat dit wordt geassocieerd met pijn. Bacteriën zijn meestal de veroorzakers van de ontsteking. Voelen uw tanden of kiezen gevoelig aan bij het drinken van koude of warme dranken? Dat kan een eerste signaal zijn. De klachten kunnen sterk variëren van hevige pijn tot zelf helemaal geen klachten. Er zijn meerdere redenen dat u een dergelijke behandeling nodig heeft, omdat een tandzenuw ontstoken raakt en deze niet meer geneest.

  1. Door tandbederf of door een lekkende vulling kan uw zenuw ontstoken raken.
  2. Een harde klap op uw tand kan ook een aanleiding zijn.

Door de ontstoken zenuw te verwijderen tijdens een wortelkanaalbehandeling, voorkomen we dat het zal afsterven. Tevens verhelpen we hiermee vaak al de hevige pijn. Wanneer de zenuw niet wordt verwijderd, kan de ontsteking zich naar uw kaakbot uitbreiden. M.n. wanneer u helemaal geen klachten heeft, kan ongemerkt de ontsteking zich naar het kaakbot rondom de tanden en kiezen uitbreiden. Dit gaat hierbij verloren, waarbij zoveel kaakbot kan verdwijnen dat de tanden en kiezen los gaan staan of zelfs uitvallen.

Wanneer de ontsteking een opleving heeft merkt u hier het meeste van bij het dichtbijten. Uw tand of kies kan dan te hoog aanvoelen. Een dikke wang of hevige pijn van de kaak, kan ook een resultaat zijn hiervan.

Voorkomen is dus beter dan genezen, maar is het leed al geschied, kunnen wij u vaak wel voldoende verdoven zodat de behandeling niet pijnlijk is. De duur van de behandeling varieert, omdat er tanden zijn met 1 wortel en kiezen met 3 of 4 wortels. Het kan ook zijn dat de behandeling in meerdere zittingen plaatsvindt. Antibioticum wordt soms voorgeschreven, maar is meestal niet nodig.

Frame en prothese

Bij het gemis van meerdere elementen, vaak ook in verschillende delen van het gebit, kan worden gekozen voor een frame. Kostentechnisch een slimme keuze, omdat met één voorziening een vervanging voor meerdere elementen wordt bewerkstelligd. Het blijft echter een uitneembare voorziening, waaruit moet blijken of u hieraan kunt wennen.

Kunstgebit

Voor het maken van een uitstekend passende (partieel)prothese werken wij nauw samen met “De Denticien” in Alkmaar. Een goed passend kunstgebit is namelijk niet alleen fijn om goed mee te kunnen eten, maar ook belangrijk als opvulling van uw gezicht met zichtbare tanden. Niemand hoeft immers te weten dat u er eentje heeft toch?

Onderhoud van uw gebit
Voor het behoud van een schone prothese is het van belang dat deze glad blijft. Door verruwing van het kunststof hebben bacteriën een grotere kans zich aan de prothese te hechten, waardoor makkelijker aanslag en tandsteen op de prothese ontstaat. Poets uw prothese daarom nooit met tandpasta en gebruik geen bleekwater of schuurmiddel. Deze producten hebben een grove structuur, waardoor verruwing van het kunststof optreedt. Het beste kunt u etensresten en plaque van de prothese verwijderen met behulp van een speciale protheseborstel en (vloeibare) zeep. Als er toch tandsteen op de prothese ontstaat kunt u de prothese een nacht in een bekertje met water en keukenazijn leggen. De volgende ochtend kunt u dan het tandsteen van de prothese borstelen.

Tip: Laat voor het schoonmaken van de prothese de wasbak vollopen met water, zodat de prothese niet stuk kan vallen in de wasbak, wanneer u deze onverhoopt laat vallen. Voor herstel van de mond en om schimmelinfectie te voorkomen, is het verstandig de prothese ´s nachts uit te doen. Bewaar de prothese na schoonmaken vochtig in het aan u meegegeven prothesebakje.

Versleten tanden

Door tandenknarsen, zuuraanvallen vanuit eten (erosie) of te hard poetsen kan uw gebit harder slijten dan bij anderen. De buitenste laag van uw tanden en kiezen, het glazuur, verdwijnt hierbij langzaam laagje voor laagje. Hierdoor kunnen problemen ontstaan zoals gevoelige tanden, kaakgewrichtsklachten of korte, afgesleten tanden. Door het slijten van m.n. de kiezen wordt de hoogte van uw gebit verminderd. Dit kan het uiterlijk van uw gezicht ook echt veranderen!

Door middel van o.a. composietvullingen kunnen wij de oude hoogte weer herstellen en u weer de lach geven die u altijd had. Daarnaast beschermd het composiet het gebit bij erosie voor verdere slijtage en bij knarsen slijt u alleen het composiet langzaam weer af en niet uw eigen tand. Dit komt immers nooit meer terug!

Kom bij ons langs om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Bij ons zit u wel goed!

Tandheelkunde is een dynamisch vakgebied en maakt technologisch enorme sprongen. Onze mensen staan eigenlijk nooit stil in hun ontwikkeling. Naast enorm veel praktijkervaring zitten we met grote regelmaat in de schoolbanken om op de hoogte te blijven van de laatste technieken en mogelijkheden. Ook hebben we alle benodigde certificeringen zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.